06 25 46 36 56 info@praktijktimeout.nl

Reiki

Wat is Reiki?


Reiki is een Japanse helingswijze d.m.v. handoplegging en het ‘sturen’ van energie. Reiki kan het beste vertaald worden als Universele Levensenergie. Deze levensenergie stroomt door elk mens. Deze stroom kan, bijv. door stress, geblokkeerd raken, waardoor problemen kunnen ontstaan. Een Reikibehandeling laat deze blokkades weer opengaan, waardoor de energie weer vrij kan stromen.

Reiki kan op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau helen. Het brengt uw hele energiesysteem terug in balans.
Reiki doet niet altijd wat u ervan verwacht of graag wilt, maar doet wel altijd wat voor u op dat moment het beste is.

De behandeling

Reiki wordt gegeven op een behandeltafel via de handen, met handoplegging. Er zijn vaste handposities en opties en elke positie wordt zo’n 3 tot 5 minuten vastgehouden. Het wordt door de kleding heen gegeven. Een volledige Reikibehandeling duurt een uur.

Het is ook heel fijn om Reiki te combineren met een massage: bijv. half uur Anma-massage / half uur Reiki. Of 15-minuten stoelmassage / drie kwartier Reiki. Er wordt gewerkt volgens het traditionele Usui Systeem van Natuurlijk Helen.

Reiki kan pijn verlichten, bijwerkingen van medicijngebruik verminderen, ontspanning geven en stimuleert het zelfgenezend vermogen. Reiki mag echter nooit als vervanging van een arts dienen.

Reiki Leefregels

Een belangrijk onderdeel van het Reiki Systeem zijn de leefregels. De leefregels zijn een vriendelijke aanwijzing naar hoe u ‘het’ beter zou kunnen doen. Het zijn eenvoudig toepasbare regels:

  • Maak je vandaag geen zorgen.
  • Roep vandaag geen woede of boosheid op.
  • Eer je vader en moeder, je leermeesters en ouderen.
  • Leef oprecht.
  • Toon dankbaarheid aan elk levend wezen

Probeer deze regels toe te passen op uw leven, lees ze elke ochtend als u wakker wordt, niet omdat het moet, maar omdat ze u zullen helpen.

 

Reiki kost:
Reiki 60 min. 57,50
Reiki 30 min.
+ Massage (30 min.)
57,50
Reiki 45 min.
+ Massage (15 min.)
57,50
Shares
Share This