06 25 46 36 56 info@cgid.nl

Waarom Supplementen?

Waarom Supplementen?


‘Ik eet goed en gevarieerd, dan heb ik toch geen extra voedingssupplementen nodig?’ Dit is een veelgehoorde opmerking. Het is waar dat een goede, gevarieerde voeding de basis vormt voor een goede gezondheid, naast voldoende beweging en het beperken van stress. Hieronder staat een aantal argmumenten op een rijtje gezet waarom aanvulling toch geadviseerd wordt.

Antioxidanten beschermen het lichaam

Ook bestrijdingsmiddelen zijn een punt van zorg. Groente en fruit bevatten herbiciden en pesticiden. Deze giftige stoffen, waarmee onkruid, schimmels, parasieten en insecten worden gedood, kunnen het lichaam aanzienlijk belasten.

Het is bekend dat deze toxines in onze lichaamscellen schadelijke ‘vrije radicalen’ helpen vormen. Het goede nieuws is dat juist voedingsstoffen werken als een soort ‘tegengif’. Vrije radicalenvangers, ook wel ‘antioxidanten’ genoemd, beschermen ons lichaam. Het gaat hierbij vooral om voedingsstoffen in de Plantina Multi zoals vitamine B2, vitamine C, vitamine E en de mineralen selenium, koper en mangaan.

Deze voedingsstoffen vindt u in de basis van Plantina, samen met andere vitaminen en mineralen, zoals bijvoorbeeld in de Plantina Basissuppletie.

Bescherming tegen stressoren

Schadelijke stoffen spelen overigens niet alleen een rol in de landbouw, maar zijn prominent aanwezig in ons leefmilieu. De schadelijke stoffen die we in de stad en op de autoweg inademen, zijn slecht voor onze gezondheid. Dit komt doordat de longen een gemakkelijker toegangspoort bieden tot de bloedbaan en de organen dan het maagdarmkanaal.

Antioxidanten kunnen beschermen tegen de giftigheid van de schadelijke stoffen zoals ozon. Ook overmatig alcoholgebruik, UV-straling en zware metalen helpen vrije radicalen te vormen. Bescherm u met antioxidanten zoals in Plantina Multi en Plantina Vitamine C 1000 mg.

Verbeter uw weerstand met voedingssupplementen

De voedingswetenschap draagt voortdurend materiaal aan waaruit blijkt dat een aantal essentiële voedingsstoffen zoals vitaminen en mineralen het immuunsysteem ondersteunt. Een goede weerstand wordt tegenwoordig in hoge mate bepaald door het goed kunnen omgaan met stress, voldoende lichaamsbeweging en goede voeding.

Gezond oud worden

We willen steeds ouder worden. Het liefst blijven we tot op hoge leeftijd fit en actief. Maar met het voortschrijden van de jaren gaan bepaalde enzymsystemen in ons lichaam minder goed functioneren. We moeten extra ons best doen om deze systemen optimaal te laten werken. Iedereen die de veertig gepasseerd is, herkent dit. De spieren worden strammer, het uithoudingsvermogen neemt af, we vergeten dingen, het hart protesteert van tijd tot tijd, en ga zo maar door. Vooral vitaminen en mineralen helpen om enzymsystemen optimaal te laten functioneren en de functies van de cellen beter tot hun recht te laten komen.

 

Shares
Share This