06 25 46 36 56 info@praktijktimeout.nl

Vitaminen

Plantina Vitaminen


Het streven van Plantina Vitaminen is mensen te helpen een goede gezondheid te onderhouden. Voor de een betekent dit in goede conditie blijven om de stress van alledag beter het hoofd te kunnen bieden. Voor de ander betekent het goed presteren. Daarom adviseren wij een extra aanvulling met Plantina voedingssupplementen voor uw dagelijks inname van vitaminen en mineralen.

Veel Nederlandse topsporters starten met een voorsprong door te kiezen voor Plantina voedingssupplementen. Hiermee vullen ze, op een optimale manier, hun dagelijkse sportvoeding aan. Plantina ontwikkelt producten, die NZVT-gekeurd zijn, zodat sporters er zeker van kunnen zijn dat de voedingssupplementen dopingvrij zijn. Bovendien is voor iedereen, naast een gezonde voeding, aanvulling met orthomoleculaire voedingssupplementen aan te bevelen.

Orthomoleculaire voedingssupplementen

Dat de Plantina voedingssupplementen ook wel orthomoleculaire voedingssupplementen worden genoemd, betekent dat bij de ontwikkeling ervan rekening is gehouden met de omstandigheden waarin de gemiddelde Nederlander heden ten dage leeft. Om de lichaamscellen te voorzien van een ‘optimale moleculaire omgeving’ is het noodzakelijk de dagelijkse goede voeding aan te vullen met voldoende hoge doseringen voedingsstoffen. Daarom zijn de Plantina orthomoleculaire voedingssupplementen over het algemeen hooggedoseerd.

Orthomoleculaire geneeskunde

‘Orthos’ staat in het Grieks voor ‘juist’, ‘recht’, ‘gezond’. ‘Moleculair’ betekent ‘de moleculen betreffende’. Orthomoleculaire geneeskunde is de behandeling van ziekte door de lichaamscellen te voorzien van een optimale moleculaire omgeving van stoffen, in het bijzonder van stoffen die normaal in het lichaam voorkomen.

De term ‘orthomoleculair’ werd in 1968 in het tijdschrift Science geïntroduceerd door tweevoudig Nobelprijswinnaar prof. dr. Linus Pauling. Pauling won als enige twee verschillende Nobelprijzen (chemie en vrede). Hij definieerde de orthomoleculaire geneeskunde als de preventie door de organen te voorzien van de optimale moleculaire omgeving, in het bijzonder de ‘optimale concentraties van stoffen die normaal in het menselijk lichaam aanwezig zijn’. Daarmee legde hij de basis voor hooggedoseerde, orthomoleculaire voedingssupplementen.

Orthomoleculaire concept in Nederland

Apotheker Dr. Gert E. Schuitemaker introduceerde het orthomoleculaire concept begin jaren tachtig in Nederland. Hij is oprichter en directeur van het Ortho Institute, al jarenlang hét kenniscentrum op het gebied van de orthomoleculaire wetenschap in Nederland, en hij was president van de International Society for Orthomolecular Medicine (ISOM), die zetelt in Toronto. Hij heeft de MBOG opgericht, de beroepsvereniging voor orthomoleculaire artsen en therapeuten. Daarnaast is Schuitemaker hoofdredacteur van de tijdschriften ORTHO en Fit met Voeding.

Kwaliteit voedingssupplementen van Plantina

De producten zijn samengesteld op basis van de nieuwe Europese wetgeving (2002/46/EC) voor wat betreft de grondstoffen die zijn gebruikt en de etiketvoorschriften.

The Ortho Company werkt volgens de HACCP-regels 1). Voor topsporters zijn producten volgens het NZVT-systeem gecontroleerd.

Al de producten zijn ter analyse aangeboden aan TNO en Sport Hoch Schule Keulen. De geanalyseerde producten zijn goedgekeurd.

Alle producten zijn vrij van genetisch-gemodificeerde stoffen. De producten onderscheiden zich van vele andere voedingssupplementen doordat ze zo weinig mogelijk toevoegstoffen bevatten. Ze voldoen aan de strengste kwaliteitseisen.

De Plantina-producten zijn gegarandeerd vrij van gluten, gist, melkbestanddelen, conserveringsmiddelen, synthetische kleur-, geur- en smaakstoffen, zoetstoffen (suiker, fructose, sorbitol, mannitol, sacharine, xylitol, cyclamaat, aspartaam) en kruiden (hypoallergeen).

De producten worden periodiek door de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) gecontroleerd.

1) HACCP, de afkorting voor Hazard Analysis and Critical Control Points, is een risico-inventarisatie voor voedingsmiddelen. De Nederlandse vertaling is: Gevarenanalyse en kritische controlepunten.

Shares
Share This